Pagina over het verhaal achter de caravanstalling van het familiebedrijf Oudes uit de Zuidoostbeemster

OVER OUDES

De Beemster polder is beroemd. Als werelderfgoed, om de kaas, maar ook als leverancier van veel land- en tuinbouwproducten. Dat is dan ook de oorsprong van het bedrijf – al ontstaan in 1898! De overgrootvader van Marcel begon als kweker van groente en fruit – met platte/lage kassen. De vorige generatie ging in de jaren ’60 verder met hoge kassen waarin ook perkplanten een plaats kregen. Er werd door vader en moeder Oudes hard gewerkt, want ook een (kleine) caravanstalling kwam er begin jaren ’90 nog bij.
In 2006 werden de kassen uitgebreid waardoor meer ruimte ontstond voor de caravans. Marcel en Yvanka, de huidige derde generatie, hebben het familiebedrijf op dezelfde voet voortgezet.

Het hart van de familie Oudes ligt al generaties in de Beemster, vandaar dat het bedrijfslogo de Beemster kleuren heeft. En de bedrijfsnaam past uitstekend in het rijtje van BeemsterKaas, BeemsterErfgoed, BeemsterGarlic, BeemsterKerstbomen en de BeemsterGraszeep!

Marcel en Yvanka

“Het werken in de kwekerij en de caravanstalling is voor ons een vanzelfsprekende invulling van ons leven. Als rasechte Beemsterlingen houden we niet van stil zitten. Maar we hebben er ook lol in om zo goed mogelijke service te verlenen tegen een eerlijke prijs. Bovendien gaan onze klanten graag met vakantie en komen dan met leuke verhalen terug.”

Over Oudes pagina. Beemster polder met zijn rechte wegen.